Известие

Collapse
No announcement yet.

по-малко зло

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от lan Покажи съобщение
    Този, който е написал това явно е бягал от часовете по химия...

Тези "капацитети" колега ти говорят от гледна точка на науката, при това в най - простия й вид... Ти като разбираш повече можеш да обясниш.
    Решението да сложиш газова на колата си е твое, но недей да убеждаваш другите колко е прекрасно това и да скачаш срещу всяко различно от твоето мнение.
    И аз си имам мнение по върпоса и то е , че никога и по никакъв начин няма да сложа газ, но ако започна да те убеждавам ще разводним темата, ще се изпокараме и ...
    Всеки е свободен да си слага на колата каквото иска, но нека да си говорим реални неща. Ако все още не ми вярваш, отвори учебник по химия (мисля, че беше още за 9-ти клас-раздел въглеводороди) и сам ще разбереш, че между газ и октан няма нищо общо...
    Учебника по химия когато е трябвало съм го отварял и смея да твърдя, че имам доста добри познания. По никакъв начин не искам да оспорвам познанията и твърденията на колегите от гледна точка на теорията. Идеята на моето мнение беше, че само теория без практика е смешка. Не можа да имаш някакви теоретични познания и да си като кон с капаци: газта=зло, бензина=добро. Идеята ми беше, че ръсите разни теоретични факти, но в практиката тези факти не оказват чак такова влияние и са силно пресилени. Не се опитвам да убедя никой в това колко е хубаво да си на газ, а просто да предложа на човека пуснал темата една гледна точка на човек който реално кара на газ защото теорията и практиката често се разминават.
    П.С. Не знам къде си прочел да съм написал, че има общо между газ и октан, но по-добре погледни какво съм писал преди да се заяждаш.
    Last edited by 50 cent; d.m.y г., 13:53.
    Peugeot 607 2.7 HDI 204 hp
    EX: Alfa Romeo 156 1.8 TS 144 hp ГИ
    EX: Alfa Romeo 146 1.6 Boxer

Comment

Първоначално публикувано от lan Покажи съобщение
      Този, който е написал това явно е бягал от часовете по химия...

Тези "капацитети" колега ти говорят от гледна точка на науката, при това в най - простия й вид... Ти като разбираш повече можеш да обясниш.
      Решението да сложиш газова на колата си е твое, но недей да убеждаваш другите колко е прекрасно това и да скачаш срещу всяко различно от твоето мнение.
      И аз си имам мнение по върпоса и то е , че никога и по никакъв начин няма да сложа газ, но ако започна да те убеждавам ще разводним темата, ще се изпокараме и ...
      Всеки е свободен да си слага на колата каквото иска, но нека да си говорим реални неща. Ако все още не ми вярваш, отвори учебник по химия (мисля, че беше още за 9-ти клас-раздел въглеводороди) и сам ще разбереш, че между газ и октан няма нищо общо...
      Приятелю тези работи не ги пише в учебниците сега нека аз да ти кажа няколко работи газта е с октаново число наистина над 100 някъде както казват колегите газта има и по голяма т.н. низша топлотворност от бензините и въпреки това не може газовия двигател да развие мощността на бензиновия си да има същия разход на гориво
      А и би ли обяснил какво е октаново число мога да ти подскажа това е параметър който измерва устойчивостта на горивото към детонационно горене. Или Октаново число показва процентното (по обем) съдържание на изооктан (C8H18 ili 2,2,4 триметилпентан) в такава смес с нормален хептан (С9Н16) която има същата склонност към детонационно горене както изпробваното гориво (БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ КАКВО Е ГОРИВОТО LPG МЕТАН ВОДОРОД МЕТАНОЛ......)
      И има нещо друго като отидеш на газаджия обикновено програмата има за настройване имат разни опции за изпреварване обогатяване и разни такива общо взето повечето барат само времето (продължителността на впръскване на газовите дюзи) но ако могат да пипат и Аванса това е друга бира но не го правят.
      И двигател може да върви на газ както върви на бензин ако е с обикновените настройки (карта) но разхода ще е по голям но ако се смени картата за бензина примерно с такава за максимална мощност без да се гледа разхода с газта никога не могат да се постигнат тези стойности а дори и обикновен чип да има пак не може да се докара да върви на газ както върви на бензин
      Използвал съм разни цитати за октановото число на газта и за определението на октановото число които за съжаление не са от учебника по химия за 9-ти клас малко по късно се учат тези работи и в други учебни заведения.
      156 1,8 ТS 99
      Nissan Murano 2005

Comment

Working...
      X